Book now, pay later!

Aktiviteter Sommer

Elvebåt
Kongekrabbe
EL-Sykkel
EL-Sykkel

Elvebåtsafari til Boris Gleb, ikonet i den norsk grensehistorien. Du får et godt innblikk i den spennende kultur og historie som er knyttet til grenseområdet samt et besøk helt inntil grenselinjen.

Kongekrabbe Safari med elvebåt til Boris Gleb. Turen starter med å hente ferske kongekrabber fra våre krabbeteiner. Du får bla. høre om Skoltesamenes historie, helgenprinsene Boris og Gleb og den hellige munken Trifon av Petchenga.  Ved vårt landanlegg tilbereder vi et herremåltid, bestående av kongekrabber, garnityr, vin, øl eller mineralvann, multer med krem til dessert, kaffe eller te.

4-hjuls safari til den norske grensen ved Skafferhullet. Herfra kan vi se den russiske bebyggelsen i Boris Gleb, norske og russiske vakttårn og en ortodoks kirke. Ved den offisielle grenseovergangen, Storskog tar vi en vel fortjent pause med kaffe/te og noe å bite i.

4-hjuls safari i Pasvikdalen. Vi besøker et ekte bjørnehi og Høyde-96, et utsiktspunkt hvorfra man kan se den russiske byen Nikel. Øvre Pasvik Nasjonalpark Senter på Svanvik, Svanhovd Miljøsenter, lokal kirke fra 1934, Utnes tollsted fra 1930-tallet og Pasvikelva som er grenseelv mot Russland.

4-hjuls safari i midnattsolen til Barentshavet. Etter besøk av den offisielle grenseovergangen på Storskog setter vi kursen østover, forbi Jarfjorden og over høyfjellsplatået, før vi ankommer den vakre Grense Jakobselv dalen. Du kommer så nær grensen til Russland som det er mulig! Ved stranden mot Barentshavet ligger Kong Oscar II kapell, bygd av stein i 1869, som grensevern mot Russland.


Barents-Safari Kirkenes